Uppleva

Den fantastiska Globen som är känd i hela världen som den allra största sfäriska byggnaden ligger i Johanneshov. Arenan är över 80 meter hög invändigt och här hålls mängder av stora galor, uppträdande och sportevenemang årligen. Här kan man följa med någon av de två SkyView-gondolerna upp till toppen av Globen. Man befinner sig 130 meter över havet och har en fantastisk utsikt över Stockholm.

Vid Skansen ligger Gröna Lund och här får man bereda sig på att barnen kommer att vilja stanna många timmar. På detta Tivoli finns många häftiga åkattraktioner och inte mindre än sju berg- och dalbanor.

Man bör avsätta några timmar till att besöka Vasamuseet. Vasa är ett otroligt vackert regalskepp från 1600-talet och det är fantastiskt att detta skepp blivit bärgat från havets botten. Skeppet sjönk redan på sin jungfrutur. På museet får man också lära sig mycket om hur det var att segla och arbeta på ett sådant fartyg vid den tiden. Förhållandena var många gånger hårda och det är en intressant information man får av guider och utställningar kring skeppet.

De yngsta medlemmarna av familjen kommer att älska ett besök på Junibacken som ligger på Djurgården. Junibacken är ett intressant museum där man kan få möta många av Astrid Lindgrens barnbokshjältar. Man hoppar på tåget och får följa med på en spännande resa genom Astrid Lindgrens sagovärld. Under resan får man möta Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Nils Karlson Pyssling och Ronja Rövardotter. 

Hotell Stockholm
Stockholm är en fantastiskt stad att besöka under en weekend eller kanske för fler dagar. Här finns mycket att se och uppleva. I Stockholm är det alltid något på gång och trots att Stockholm är Sveriges huvudstad så känns miljön idyllisk och nästan som en småstad. Den gamla staden är underbar att besöka och det kungliga slottet ligger så vackert vid havet.