Att se

Sevärdheterna är många och de största är kanske Gamla stan, Skansen och Kungliga Slottet. Men det finns så mycket mer. Det kan behövas många besök till Stockholm för att få med bara de allra viktigaste besöksmålen. Skansen är ett mycket stort friluftsmuseum som ligger på Djurgården. På Skansen kan man se byggnader från hela Sverige. Här är extra vackert runt juletid med julmarknader och luciafirande. När man vandrar in i Gamla Stan på Stadsholmen är det som att kliva många hundra år tillbaka i tiden. I anslutning till Gamla Stan ligger det Kuntgliga Slottet som är ett av världens allra största slott. Här kan man se den pamiga vaktparaden och i slottet finns också några intressanta museer.

Naturligtvis måste man planera in ett besök i det vackra Stadshuset med sin välkända siluett. Stadshuset ritades av arkitekten Ragnas Östberg och det ligger på Kungsholmen. När man besöker Stadshuset kan man följa med på guidade visningar och unders sommaren är det också möjligt att man kan få försöka ta sig upp i det vackra tornet. Om man orkar…!

Hotell Stockholm
Stockholm är en fantastiskt stad att besöka under en weekend eller kanske för fler dagar. Här finns mycket att se och uppleva. I Stockholm är det alltid något på gång och trots att Stockholm är Sveriges huvudstad så känns miljön idyllisk och nästan som en småstad. Den gamla staden är underbar att besöka och det kungliga slottet ligger så vackert vid havet.